Wat doen wij

Geneest

De Tandvleesspecialist werkt na een verwijzing van uw eigen tandarts of mondhygiënist, graag mee aan de genezing van ontstoken tandvlees.  Met een op maat gemaakt persoonlijk behandelplan wordt samen met u als eerste gewerkt aan het optimaliseren van de dagelijkse  mondhygiëne. Het doel hiervan is het verminderen van tandplak. Vervolgens zal uw gebit zowel boven als onder het tandvlees professioneel gereinigd worden. Eventuele aanwezige klachten zullen afnemen. Soms is daarbij een antibioticumkuur gewenst voor verdere verbetering en herstel. De totale behandeling heeft als doel uw tandvlees weer in optimale conditie te brengen en bloedend tandvlees te voorkomen. Dit draagt bij aan het behoud van een gezond gebit. Ook kunnen klachten zoals een vieze smaak of slechte adem verdwijnen.

Opereert

De Tandvleesspecialist kan als de tandvleesontstekingen erg diep zitten ook het tandvlees operatief corrigeren. Uw tandvlees wordt (onder plaatselijke verdoving) losgemaakt en ontstoken weefsel wordt verwijderd. Ook worden de worteloppervlakken van de tanden, nu met direct zicht, grondig gereinigd. Na een dergelijke operatieve ingreep volgt een traject van nazorg. We begeleiden u om uw tandvlees in de best haalbare conditie te houden.

Stabiliseert

De Tandvleesspecialist draagt graag bij aan een stabiel en gezond gebit. Daarbij hoort ook gezond tandvlees.  Regelmatige nazorg en persoonlijke begeleiding is van groot belang. Dat voorkomt dat tandvleesontstekingen terug komen.

Implanteert

De Tandvleesspecialist plaatst op verwijzing van uw eigen tandarts ook tandheelkundige implantaten. Een implantaat is een titanium schroef die verankerd wordt in uw kaakbot. Het vormt een solide fundament waarop nieuwe tanden stevig vastgemaakt kunnen worden. Op implantaten kunnen ook gebitsprotheses bevestigd worden. Het plaatsen van implantaten vormt onderdeel van een totaal tandheelkundig behandelplan. Voor een succesvol resultaat is het belangrijk dat het tandvlees zo mooi mogelijk rondom het implantaat wordt vormgegeven en dat het gezond is. Regelmatige nazorg en persoonlijke begeleiding is ook hier van groot belang.

Regenereert

De Tandvleesspecialist restaureert na een verwijzing van uw eigen tandarts graag uw tandvlees. Wij maken uw tandvlees mooier. Bijvoorbeeld als er veel (dik) tandvlees is en uw tanden erg kort lijken. Of juist als lokaal het tandvlees is terug getrokken en de tandwortel daarbij zichtbaar is. Dit kan dit in veel gevallen met een tandvleestransplantaat hersteld worden.
Met speciale technieken kan ook kaakbot dat is verloren gegaan weer opgebouwd worden.